Hoe kan ik mijn ticketkopers beschermen tegen ticketfraude?

Ontdek welke stappen je kunt nemen om ticketfraude en oplichters te voorkomen.

Wat is ticketfraude?

Bij online ticketfraude kopen ticketkopers hun tickets vaak voor torenhoge prijzen van derden of kopen ze voor een evenement tickets die ongeldig blijken te zijn. Oplichters kunnen ook tickets op social media aanbieden maar na betaling niet leveren. In sommige gevallen verkopen oplichters valse tickets of verkopen ze een enkele ticket meerdere keren. Een andere mogelijkheid is dat oplichters gestolen credit card informatie gebruiken om zelf tickets voor een evenement te kopen.

Raadpleeg onze hulpgidsen als je frauduleuze tickets gekocht hebt of als je het slachtoffer bent van credit card fraude.

Wat doet Eventix om fraude te voorkomen?
We doen er alles aan om het risico van fraude zo klein mogelijk te maken. Om te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen ons platform gebruiken, nemen we persoonlijk contact op met elke nieuwe gebruiker binnen het Eventix systeem.

Samen met TicketSwap en Tixel hebben we SecureSwap ontwikkeld. Wanneer een tickethouder hun Eventix tickets via deze platforms verkoopt, zorgt SecureSwap ervoor dat het 'originele' ticket ongeldig wordt gemaakt en de koper een nieuw ticket ontvangt. Het nieuwe ticket bevat hun gegevens en een unieke nieuwe QR code. SecureSwap maakt fraude onmogelijk.

We bieden onze klanten ook Closed Loop Ticketing (zonder extra kosten) en verzegelen onze tickets. Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor het begin van een evenement kunnen worden gedownload. Een ticketkoper kan zijn tickets dan kopen maar nog niet downloaden. Zodra het begin van het evenement nadert en de tickets kunnen worden gedownload, ontvangt de bezoeker een e-mail.Wat kun je doen om je ticketkopers te beschermen tegen ticketfraude?

Als organisatie kun je verschillende maatregelen nemen om het risico te verkleinen dat jij of je ticketkopers het slachtoffer van fraude worden.

1. Het is belangrijk dat je je ticketkopers over mogelijke fraude informeert. Raad je ticketkopers aan alleen tickets te kopen via Eventix of betrouwbare doorverkoopkanalen zoals TicketSwap of Tixel. Je kunt ook naar deze pagina verwijzen, waar je meer informatie vindt over het veilig kopen van tickets.

2. Je kunt Sealed Tickets gebruiken. Een ticketkoper kan zijn gesealde tickets vooraf kopen, maar zal ze pas kort voor het evenement kunnen downloaden. Zodra het evenement dichterbij komt, ontvangt de ticketkoper een e-mail waarin staat dat hun tickets beschikbaar zijn om te downloaden.

3. Je kunt ervoor kiezen je tickets gepersonaliseerd te maken. Dit betekent dat elk ticket aan de naam van een bepaalde persoon gekoppeld wordt, en dat alleen de eigenaar van het ticket toegang heeft tot het evenement.

4. In de algemene voorwaarden van je evenement kun je vermelden dat het verboden is een ticket te kopen met de bedoeling winst te maken met doorverkoop.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via de chat of door een mail te sturen naar info@eventix.nl