Online tickets verkopen met Eventix

Verkoop online verschillende soorten tickets voor jouw evenement

Eventix Data ownership

Betrouwbaar online tickets verkopen

Als je (online) tickets gaat verkopen wil je dat dit betrouwbaar en veilig is. Bij Eventix zorgen we voor een betrouwbare en veilige omgeving om te verkopen. Daarnaast beschermt Eventix de data en privacy van evenementorganisatoren. Persoonsgegevens die door het online tickets verkopen worden verzameld, worden volgens de AVG (of GDPR in het Engels) verwerkt.

Evenementen en online tickets verkopen

Evenementen zijn er in het groot en klein. Workshops, congressen, festivals; het zijn allemaal evenementen waarvoor bezoekers online tickets kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er tickets voor verkopen. Via Eventix kun je alle soorten tickets voor een evenement aanbieden.

online promotion Eventix Left

Eventix online event portal

De verschillende tickets die je online kunt verkopen

Als je een evenement gaat organiseren zijn er verschillende soorten online tickets die je kunt verkopen. Tickets met korting, campingtickets, bustickets of bijvoorbeeld combitickets. Je kunt ook allerlei optionele producten aan je ticketshop toevoegen waardoor bezoekers van je evenement vooraf bijvoorbeeld munten of merchandise kunnen kopen. Bij Eventix kun je alle soorten tickets die je wilt verkopen aan je ticketshop toevoegen, zonder extra kosten.

Jouw Eventix tickets online verspreiden

Gebruik tracking links om je ticketverkoop bij te houden

Als organisator heb je bij Eventix de mogelijkheid om je eigen tracking links aan te maken. Tracking links kun je koppelen aan ieder bericht dat je online post, met als voordeel dat je kunt volgen hoe er gereageerd wordt op de desbetreffende post. Denk hierbij aan het aantal clicks, het aantal verkochte tickets en - niet onbelangrijk - de totale omzet.

Verkoop tickets voor verschillende evenementen in verschillende shops

Wanneer je bij Eventix een evenement organiseert kun je gebruik maken van de globale ticket shop voor je kaartverkoop. Het ook kan zijn dat je als organisator meerdere evenementen organiseert. Bij het organiseren van meerdere evenementen is het handig als je de tickets in aparte shops aan kunt bieden. Bij Eventix kun je tickets verkopen en zoveel online ticket shops aanmaken als je wil.

Met actiecodes meer online tickets verkopen

Soms wil je een leuke actie houden om nieuwe bezoekers aan te spreken of juist iets speciaals doen voor je trouwe bezoekers om ze te bedanken voor hun support. Actiecodes zijn een leuke manier om interesse voor je evenement te wekken. In jouw Eventix Dashboard maak je zonder enige moeite (unieke) actiecodes aan die jou kunnen helpen om meer online tickets te verkopen voor jouw evenement.

Eventix Ticketshop
Eventix multiple shops

Geef je online ticketshop wat kleur

Met de mogelijkheid om online tickets te verkopen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om de huisstijl van je evenement te laten zien. Een voorbeeld is het aanpassen van de styling van een online ticketshop. Door zelf de kleuren en styling van je online ticketshop te kiezen, heb je een extra contactmoment om je huisstijl door te voeren.

Design je (online) ticket

Bij Eventix kies je een eigen afbeelding als ticketafbeelding. Door je ticket een ticketafbeelding te geven die aansluit bij je huisstijl, is er een extra punt van herkenning voor bezoekers. Hoe vaker jouw evenement en jouw huisstijl zichtbaar worden, hoe beter je evenement onthouden zal worden. Herhaling zorgt ervoor dat de boodschap beter bij je bezoekers blijft hangen. De afmetingen van het design vind je via het Eventix Ticket Template.

Dekstop and phone shop

Veelgestelde vragen

Hoe start ik met online tickets verkopen via Eventix?

plus-icon minus-icon

Bij Eventix kun je binnen zes stappen online tickets verkopen. In het Eventix Help Centre vind je zes handleidingen die je laten zien hoe je aan de slag gaat met Eventix.  Na het lezen van onze handleidingen kun je beginnen met het verkopen van jouw online tickets.

Wanneer ontvang ik de omzet van mijn online ticketverkoop?

plus-icon minus-icon

We betalen standaard wekelijks uit maar willen je graag de vrijheid bieden om zelf te bepalen wanneer je de omzet van je ticketverkoop ontvangt. Daarom kun je zelf de frequentie aanpassen of een grens aangeven wanneer er uitbetaald moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld bij iedere 1000 euro je ticketomzet laten uitbetalen.

Hoe kan ik upselling toepassen met optionele producten?

plus-icon minus-icon

Naast het verkopen van tickets kun je door middel van upselling meer omzet genereren.  Upselling is het toevoegen van optionele producten aan de ticketshop. De vaakst voorkomende optionele producten zijn consumptiemunten, maar merchandise is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Organisatoren die upselling toepassen hebben over het algemeen een sterke groei in de omzet van de verkoop via een online ticketshop.

Wat zijn de kosten van Eventix?

plus-icon minus-icon

Eventix rekent altijd een vast tarief aan de ticketkoper. We willen de drempel laag houden voor organisatoren zodat zij zonder al te veel administratie kunnen doen waar ze goed in zijn. Dat betekent in het geval van Eventix zonder contract, zonder verborgen kosten en zonder administratieve rompslomp online tickets verkopen.

Hoe kan ik Eventix bereiken?

plus-icon minus-icon

Heb jij hulp nodig om jouw online tickets in de verkoop te krijgen? Of wil je eerst met iemand uit ons Customer Success team kletsen? Neem dan contact met ons op via de chat aan de rechterkant van je scherm, telefonisch via +31 (0)85 888 3007 of mail naar info@eventix.nl.

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop