Hoeveel btw moet je per ticket rekenen?

Lees hier welk btw-tarief je moet hanteren bij het organiseren van je evenement.


De Belastingdienst, de blauwe enveloppen en de aangiftes. Het is niet onze favoriete vrijetijdsbesteding en kan voor veel vragen zorgen. Bijvoorbeeld onder welk btw-tarief je evenement valt. Dat kan lastig zijn, daarom geven we een aantal voorbeelden die onder de verschillende tarieven vallen.

Welke btw-tarieven zijn er?

De tarieven zijn onder te verdelen in drie tarieven: 0%, 9% en 21%. De prijs die je invoert in het Eventix dashboard is de prijs inclusief BTW.  

0%

Je mag een 0%-tarief hanteren als je vrijstelling hebt gekregen van de Belastingdienst. Dit moet uitdrukkelijk afgestemd zijn met de Belastingdienst.  

9%

Onder dit tarief vallen bijvoorbeeld cultuur en recreatie. Voorbeelden binnen het 9%-tarief zijn podium-optredens, sportwedstrijden en musea. De kans is dus groot dat jouw evenement onder dit tarief valt.

21%

Je valt onder dit tarief als je organisator bent van zakelijke evenementen, zoals bijvoorbeeld conferenties of seminars.

Dit zijn de percentages die gelden voor de tickets zelf. Als je ook munten verkoopt of merchandise los verkoopt, vallen deze onder het 21%-tarief.

EVENTIX TIP: Eventix is niet verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste btw-tarief. Neem bij twijfel altijd contact op met de Belastingdienst of je accountant. Lees ook de uitgebreide toelichting van de Belastingdienst hier.  

Bedankt voor het lezen! Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de mail of via info@eventix.io