Hoe maak ik gebruik van sealed tickets?

Met sealed tickets geven we de ticketverkoop terug aan de bezoekers en zetten we de opkoper buitenspel. 


Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor een evenement begint, gedownload kunnen worden. Een bezoeker kan wel tickets kopen, ze kunnen alleen nog niet gedownload worden. Zodra de tickets gedownload kunnen worden, ontvangt de bezoeker een mail.

Voor jou als organisator betekent het dat een ticketverkoop eerlijker is en dat trouwe bezoekers van een terugkerend evenement geen woekerprijzen aan wederverkopers en scalpers betalen. Je kunt zelf aangeven hoeveel uur voor de start van het evenement tickets gedownload kunnen worden, maar we raden altijd maximaal 48 uur aan.

Je ticketkopers kunnen hun Sealed tickets doorverkopen voordat ze worden ontgrendeld. Er zijn twee manieren waarop ze dit kunnen doen; via TicketSwap en via Tixel. 

Mocht je vragen krijgen van jouw bezoekers over dit precies, kun je ze gerust naar deze pagina door linken; daar staat alle info die je als bezoeker moet weten. 


Let op: Wanneer je gebruik maakt van deze feature, kunnen ticketkopers hun tickets niet downloaden tot kort voor het evenement.

Geef ons een seintje dat je gebruik wilt maken van Sealed Tickets

Dan overleggen we samen even over de gewenste instellingen en wanneer je dit wilt laten ingaan. Je bereikt ons uiteraard via onze chat, via info@eventix.nl of via telefoonnummer 085 888 30 07. 

Omschrijf hierbij duidelijk om welk evenement en om welke tickets het gaat. Bedenk ook alvast hoeveel tijd voor de start van het evenement de tickets beschikbaar moeten komen. Om de zwarte handel zoveel mogelijk tegen te gaan, raden we aan om hier een dag (24 uur) in te vullen. 

En nu verder?

We krijgen na het invullen van het formulier een notificatie dat je gebruik wilt maken van Sealed Tickets en zullen hierover contact met je opnemen mochten we vragen hebben. Uiteraard geven we ook bevestiging zodra alles correct is ingesteld en je aan de slag kunt met de verkoop.

Het is mogelijk om Sealed Tickets aan te bieden voor een event wat al lopende verkoop heeft. Sommige bezoekers hebben hun tickets dan al wel gedownload, en anderen weer niet. Dat kan zorgen voor verwarring. Dat wil je uiteraard voorkomen dus is het niet aan te raden om Sealed Tickets in te stellen bij een evenement wat al lopende verkoop heeft. 

Bedankt voor het lezen! Mocht je feedback of vragen hebben over onze uitleg kan dat via onze chat of via info@eventix.nl