Hoe maak ik groepstickets aan?

Ontdek hier de verschillende manieren hoe je groepstickets aanmaakt.


Als organisator wil je verschillende soorten tickets voor je evenement. Denk aan de ‘Early Birds’ en verschillende varianten op de soorten tickets die je je bezoekers aan wilt bieden. Door groepstickets aan te bieden (eventueel met een kleine korting) kun je meer mensen naar je evenement lokken. In deze gids leer je hoe je groepstickets aan kunt maken.

Hoe maak ik groepstickets aan?

1. Ga als eerste naar 'Dashboard' en kies ‘Evenementen’

2. Je ziet nu de door jouw aangemaakte evenementen. Selecteer het evenement waarvoor je groepstickets aan wilt maken door op de blauwe knop ‘Bewerk evenement’ te klikken.

3. Je ziet vijf icoontjes staan waaronder een icoon van een ticket (tweede van boven). Door hier op de klikken kun je de instellingen van een (groeps)ticket wijzigen.

4. Je bent nu in de omgeving waar je je ticket aan kunt passen. Je kunt hier een nieuw ticket aanmaken door op ‘Nieuw ticket’ te klikken of een bestand ticket bewerken door op ‘Bewerken’ te klikken.

In essentie is een groepsticket een groep individuele tickets die als set verkocht worden. Het is aan jou om te beslissen hoeveel kaartjes je in een set wilt verkopen - voor ons voorbeeld nemen we aan dat je een groepsticket voor vijf personen wilt.

5. Om van een ticket een groepsticket te maken, klik je rechtsboven op ‘Meer opties’ en schakel je ‘Verkopen in sets van’ en ‘Minimum aantal tickets per order’ aan.

6. Geef je ticket een duidelijke naam en omschrijving, zodat je kaartkopers weten dat ze een groepsticket kopen. Waarschijnlijk wil je ook de prijs van je ticket afstemmen op je standaard ticketprijs. Laten we in dit geval zeggen dat de normale kaartjes € 20 per stuk zijn, dan stel je hier ook de prijs van het kaartje op € 20 in. Je kunt er ook voor kiezen de prijs ietsje lager in te stellen zodat je bezoekers aangemoedigd worden om groepstickets te kopen en hun vrienden mee te nemen.

7. Daarna kun je de omvang van een set bepalen door bij ‘Verkopen van sets’ een zelf gekozen aantal in te vullen. Wanneer je bezoeker vervolgens een groepsticket toevoegt in de ticketshop door op ‘+’ te drukken, worden er zoveel kaartjes toegevoegd als dat je hebt ingesteld. In ons voorbeeld gebruiken we een set van vijf kaartjes.

8. Zorg ervoor dat de waarde van het kopje ‘Minimum aantal tickets per order’ hetzelfde is als ‘Verkopen van sets'. Zo zorg je dat er geen individuele tickets van het geheel afgehaald kunnen worden, waardoor je verwarring voorkomt.

Bedankt voor het lezen! Mocht je vragen of feedback hebben over de uitleg, neem contact op via de chat of via info@eventix.io.