Hoe stel ik in dat een ticket verborgen blijft tenzij iemand een actiecode invoert?

Lees hoe je een ticket kunt instellen met 'verberg zonder actiecodes'

Als je een bepaald tickettype hebt dat je exclusief voor een bepaalde groep bezoekers wilt houden, kun je 'verberg zonder actiecodes' gebruiken. Alleen mensen met de juiste actiecode hebben dan toegang tot het verborgen ticket. Verberg een ticket met korting in je shop en stuur vervolgens een mail met actiecodes naar een selecte groep bezoekers. Zo heb je een mooie manier om je evenement te promoten terwijl je je trouwe bezoekers beloont.

Je kunt deze functie ook gebruiken om te beperken wie er tickets kan kopen en hoeveel er in totaal gekocht kunnen worden. We nemen hiervoor even het voorbeeld van een studentenvereniging die een feest organiseert voor haar leden en alumni.

De studentenvereniging zet in hun ticketshop een verborgen ticket en maakt voor elk lid een unieke actiecode aan. In de parameters van de actiecodes stellen ze in dat elke code slechts eenmaal gebruikt kan worden en dat er maar één enkele ticket gekocht kan worden. De organisatie genereerd de code en download deze vervolgens in een excel of .csv bestand. Vervolgens gebruiken ze merge tags om elk van hun leden een unieke code te sturen. Zo garanderen ze dat elk lid slechts één ticket kan kopen.

Hoe stel ik ‘verberg zonder actiecodes’ in voor een ticket?

1. Ga in je Dashboard naar Beheren en klik op Evenementen.

2. Selecteer het juiste evenement en klik op ‘Bewerk evenement’.

1. Klik daarna op het ticket logo aan de linkerkant.

1. Kies nu het ticket dat je in je ticketshop wilt verbergen en klik op 'Bewerken'.

1. Klik op 'Meer opties' in de rechter bovenhoek en kies 'Verberg zonder actiecodes' uit het dropdown menu.

1. Er is nu een nieuwe optie opgedoken in je ticket settings naast 'Verberg zonder actiecodes', schakel het aan je ticket te verbergen in je shops.

1. Je ticket is nu verborgen in alle ticketshops waarin die geplaatst is. Zorg ervoor dat je op 'Opslaan' klikt voor je verder gaat.

Het laaste wat je te doen staat is om actiecodes aan te maken en ze naar je ticketkopers te sturen. Lees meer over het maken en beheren van actietiecodes en hoe je merge tags gebruikt om actiecodes via MailChimp te versturen.

Heb je nog vragen of feedback? Neem dan contact met ons op via de chat rechtsonder of door een mail te sturen naar info@eventix.nl.