Hoe maak ik gebruik van directe verkoop op TicketSwap?

Bied je tickets direct aan op Ticketswap als organisatie 


TicketSwap is de ‘Marktplaats voor tickets’ en biedt een platform voor bezoekers die hun ticket(s) willen verkopen aan bezoekers die een ticket zoeken. De missie van TicketSwap is om dit op een veilige en eerlijke manier te doen. Eventix is één van de weinige ticketers die Secure Swap ondersteunt. Dit betekent dat wanneer een bezoeker een via Eventix gekocht ticket op TicketSwap aanbiedt, de koper een uniek ticket ontvangt. Hier hoef je als organisatie niets voor te doen en we zorgen er voor dat dit achter de schermen vlekkeloos verloopt.

Als TicketSwap-gebruiker weet je dat je altijd een eerlijke prijs betaalt voor de tickets. Ze beschermen kopers tegen woekerprijzen doordat zij een maximale verkoopprijs van 20% boven de originele ticketprijs hanteren. Maar omdat bezoekers natuurlijk altijd op zoek naar de beste deal, hebben we een geheel gratis(!) feature ontwikkeld welke hier goed op inspeelt: ‘Primary Sales’.

Primary Sales geeft jou als organisator de mogelijkheid om de tickets uit Eventix direct op het TicketSwap platform aan te bieden, boven alle andere aanbieders van diezelfde tickets.

1. Maak het evenement aan waarvoor je tickets op TicketSwap wilt gaan aanbieden. Als je de tickets wilt aanbieden voor een event wat je al hebt aangemaakt of al lopende verkoop hebt, hoef je stap 1 niet uit te voeren.

2. Creëer een speciale ticketshop voor Ticketswap. Zorg er voor dat je de naam van de ticketshop wijzigt in een herkenbare naam, bijvoorbeeld ‘Evenement X - TicketSwap’. Zorg ervoor dat je deze nieuwe ticketshop een duidelijke naam geeft. Dan kun je ook precies zien wie normaal via Ticketswap het ticket gekocht zou hebben. 

3. Voeg de tickets die je wilt aanbieden toe aan de speciaal aangemaakte shop. Klik hiervoor op ‘Selecteer een of meer ticket(s)’ en voeg vervolgens de tickets toe voor het evenement dat deze op TicketSwap worden aangeboden. 

4. Zorg er voor dat je bij ‘Hoofdboeker informatie’ enkel de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de ticket koper vraagt. Het is namelijk niet mogelijk om nog meer data als dit te verzamelen omdat deze tickets via TicketSwap worden verkocht en niet via de gebruikelijke weg bij Eventix.

5. Kopieer de link naar de shop direct vanuit het dashboard en stuur deze naar TicketSwap via eventix@ticketswap.nl

That’s it! TicketSwap zorgt er verder voor dat de tickets worden aangeboden op de evenementenpagina op TicketSwap. Je krijgt vanzelf bericht van Ticketswap met een bevestiging wanneer het gelukt is. 


EXTRA
Deze feature brengt geen extra kosten met zich mee en we raden dan ook aan om hier gebruik van te maken. TicketSwap is een platform wat veel online verkeer heeft en dus een ideale plek om je doelgroep te bereiken. Doordat we deze functie pas net hebben uitgerold, is het momenteel niet mogelijk om tracking te installeren op de ticketshop waarin de tickets worden verkocht. Alle verkoop is uiteraard terug te vinden in de export die je kunt maken in het Dashboard.


Bedankt voor het lezen! Mocht je feedback of vragen hebben over onze uitleg kan dat via onze chat of via info@eventix.nl.