Mijn tickets zijn Sealed

Als je kaartjes voor een evenement hebt gekocht, kan het zijn dat er staat aangegeven dat je ticket(s) "sealed" zijn. Dit betekent dat je de ticket(s) vergrendeld zijn en je ze alleen vlak voor de start van het evenement kunt downloaden. Om fraude te voorkomen en onrechtmatige handel in tickets te ontmoedigen, gebruiken organisatoren soms de optie om tickets te vergrendelen. Normaal gesproken zijn de tickets een paar dagen voor het evenement beschikbaar.

Wat zijn Sealed Tickets?

Sealed Tickets zijn tickets die kort voor aanvang van een evenement pas beschikbaar zijn om te downloaden. De organisatoren van het evenement kunnen ervoor kiezen tickets te vergrendelen om fraude tegen te gaan en onrechtmatige handel in tickets te ontmoedigen. Wanneer een ticket vergrendeld is, betekent dit dat het ticket niet gedownload kan worden tot een specifieke datum en tijd, die meestal dicht bij de start van het evenement ligt.

Waarom worden Sealed Tickets gebruikt?

Sealed tickets worden gebruikt om illegale activiteiten zoals doorverkoop op de zwarte markt of namaak te voorkomen. Door de tickets pas kort voor het evenement beschikbaar te maken om te downloaden, kunnen organisatoren ervoor zorgen dat de tickets niet tegen woekerprijzen worden doorverkocht, en dat alleen degenen die de tickets op legale wijze hebben gekocht het evenement mogen bezoeken.

Mag ik mijn Sealed Tickets doorverkopen?

Je kunt je tickets alleen doorverkopen als de organisator een samenwerkingsverband heeft met ticketuitwisselingsplatforms zoals TicketSwap en Tixel. Daarvoor kun je de knoppen voor doorverkoop gebruiken op Orderstatuspagina (de pagina waar je je tickets downloadt).