Hoe het veranderen van ons ticketontwerp een stap richting de toekomst is

Andy 16 November, 2021 - 3 minuten leestijd

Onlangs hebben we het algemene ontwerp van onze tickets vernieuwd met een strakker en gemakkelijker aan te passen template. Deze veranderingen beïnvloeden het algemene ontwerp van het ticket door de afmetingen te vereenvoudigen, zodat er ruimte overblijft voor een vierkant ontwerp. In deze blog lees je waarom we deze veranderingen hebben gemaakt en hoe jij je eigen ticketafbeelding kunt uploaden.


Wat is het nieuwe design?

In het verleden stonden we je toe je tickets te ontwerpen door een eigen ontwerp te maken volgens onze ticket template. Echter wilden we het proces om je tickets te personaliseren gemakkelijker maken. Dit is nu mogelijk doordat we de afmetingen van het ticketontwerp hebben vereenvoudigd tot een vierkant.


ticketwontwerp image ticket

Hoe de nieuwe vormgeving ons voorbereidt op de toekomst

Het nieuwe ontwerp maakt het niet alleen gemakkelijker om je tickets te stylen. Het zorgt er ook voor dat de tickets veelzijdiger neergezet kunnen worden. Ons vorige ticketontwerp was specifiek afgestemd op een printbaar A4-formaat. Door deze specifieke vorm kon het ticketontwerp niet aangepast worden om op een ander formaat ticket te passen. Door de eenvoud van de vierkante ontwerpruimte op de nieuwe tickets, kunnen we onze tickets gemakkelijk een andere vorm geven op verschillende platforms.

Wij geloven altijd al dat ticketing een mobile-first industrie is en willen die overtuiging kracht bijzetten. De overgrote meerderheid van onze tickets op A4-formaat zal nooit echt op een vel papier afgedrukt worden. Daarom willen we de manier waarop onze bezoekers hun tickets ontvangen veranderen. In plaats van onze bezoekers een A4'tje te sturen, willen we overschakelen op tickets die voorrang geven aan de elementen die een bezoeker daadwerkelijk nodig heeft om een evenement binnen te gaan. Dat is iets om in de komende maanden voor uit te kijken!

Het belangrijkste voor nu is dat het nieuwe ticketontwerp, en specifiek de vierkante ontwerpruimte, meer veelzijdigheid mogelijk maakt in de manier waarop de tickets gepresenteerd kunnen worden. Het vierkante ontwerp maakt het mogelijk het ticket dynamisch aan te passen, afhankelijk van het platform, met behoud van je branding. Bekijk de GIF hieronder om een idee te krijgen van hoe het vierkant nieuwe mogelijkheden biedt voor hoe we onze tickets presenteren.


ticket template versatility

En het werkt al! Tal van organisatoren hebben hun nieuwe vierkante ontwerpen al geüpload. Hier zijn een paar van onze favorieten tot nu toe:


ticket image organisatoren

Je nieuwe ticket afbeelding uploaden

Je kunt nu gemakkelijk je eigen ticket afbeelding uploaden als een .jpg, .png of .pdf bestand en alle afmetingen gebruiken die je maar wilt. Idealiter is je ticket afbeelding een vierkant met afmetingen van 1080 x 1080 pixels. Ongeacht de afmetingen wordt het beeld zo geschaald dat het op het ticket past. Bedenk dat het eigenlijke beeldbestand niet groter mag zijn dan 1.5 MB.

Als je op het nieuwe ticketontwerp wilt overschakelen, kun je dat in een paar eenvoudige stappen doen. Zorg ervoor dat je alvast een nieuwe ticketafbeelding klaar hebt staan en dat die aan de eisen voldoet. Er zijn drie manieren waarop je je ticketafbeelding kunt uploaden; per tickettype, per evenement en bedrijfsbreed. Om meer te weten te komen over hoe je je nieuwe ticket afbeelding kunt uploaden, bekijk je onze gids.

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop