Eventix ondersteunt organisatoren met doneer-optie

31 March, 2020 - 3 minuten leestijd

Ticketer Eventix gaat organisatoren die hun evenement(en) hebben geannuleerd of verplaatst ondersteunen met een doneer-optie. Met de mogelijkheid tot donatie kunnen bezoekers (een gedeelte van) het aankoopbedrag doneren en op deze manier de organisator steunen. Een organisator van een geannuleerd of verplaatst evenement heeft de keuze of hij of zij gebruik wilt maken van de doneer-optie.

In strijd tegen het coronavirus passeren de nodige creatieve oplossingen de revue. Vouchers worden aangeboden als vervangend ticket en de hashtag #ikhoefmijngeldNIETterug en #saveyourticket zijn inmiddels in het leven geroepen. Naast bovenstaande mogelijkheden ondersteunt Eventix nu ook het accepteren van donaties als onderdeel van het aanvragen van een terugbetaling.

Bezoekers van een verplaatst evenement die niet met de nieuwe datum akkoord gaan, kunnen een terugbetaling aanvragen.Tijdens deze aanvraag kunnen bezoekers de organisator steunen en een percentage van het aankoopbedrag doneren.

Bezoekers van een volledig geannuleerd evenement, kunnen een volledige terugbetaling aanvragen of een deel van het aankoopbedrag doneren.

Waarom een doneerknop?
Bij een geannuleerd of verplaatst evenement heeft een bezoeker, als hij of zij daar om vraagt, wettelijk gezien recht op een terugbetaling. Er zullen altijd bezoekers zijn die van een terugbetaling afzien en hun favoriete venue of evenement willen steunen door middel van een donatie.

Vouchers
Er wordt door het ministerie van Economische Zaken onderzocht of een ‘voucherregeling’ met bezoekers mogelijk is. Een organisator hoeft een bezoeker dan niet terug te betalen, maar mag een voucher aanbieden. Zodra vouchers een juridische basis hebben en als wettelijke terugbetaling gezien worden, zal Eventix uiteraard ook hiermee een organisator ondersteunen.

Hoe werkt de doneerknop?
Annuleringen: Wanneer een organisator een annulering van een evenement bij Eventix aangeeft, kan een organisator ervoor kiezen of hij of zij gebruik wilt maken van de doneer-optie. Een organisator geeft een datum aan tot wanneer een bezoeker kan doneren. Na het verlopen van die datum worden alle niet-donaties automatisch omgezet in terugbetalingen.

Verplaatsingen: Bij een verplaatsing heeft een organisator eveneens de keuze om een doneer-optie aan te bieden. Kan een bezoeker niet op de nieuwe datum naar het evenement, dan kan de bezoeker voor een bepaalde datum aangeven geld terug te willen. Ook in dit formulier is het mogelijk om (een deel van) het aankoopbedrag te doneren.

Wanneer een organisator ervoor kiest om de doneer-optie aan te bieden, zal Eventix een ondersteunende mail naar bezoekers die een ticket hebben gekocht sturen. Deze mail bevat meer informatie over hoe ze kunnen doneren.

Een organisator kan verschillende percentages van het aankoopbedrag instellen. Een bezoeker kan vervolgens bepalen welk percentage van het aankoopbedrag gedoneerd wordt.

Bijdrage
Door organisatoren te helpen met het ontvangen van donaties probeert Eventix een bijdrage te leveren aan ondernemers in de sector die in de problemen dreigen te komen. Eventix stelt: “Op deze manier is het mogelijk steun te bieden aan de ondernemers achter de evenementen, en er zo samen voor te zorgen dat deze concepten er na de crisis nog steeds zijn om van te genieten.”

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop