Zo kan de App Library van Eventix jou als organisator helpen

28 September, 2021 - 4 minuten leestijd

Met de handige tools uit de nieuwe “App Library” van Eventix kunnen organisatoren hun ticketverkoop nu nog makkelijker maken. Binnen de App Library hebben externe ontwikkelaars de mogelijkheid om tools te ontwikkelen en deze beschikbaar te maken voor iedereen. Lees in deze blog meer over de App Library en welke handige apps er al beschikbaar zijn voor gebruik.

Wat is de Eventix App Library?
Het systeem van Eventix is gebaseerd is op een open API. Dat betekent dat ons systeem relatief eenvoudig aan externe partijen kan worden gekoppeld. Voor veel organisatoren biedt dit een goede manier om handige tools en websites te combineren met ons kaartverkoopsysteem. Om dat makkelijker te maken, hebben we vanaf nu één overzicht in het Dashboard waar je alle integraties kunt terugvinden: de Eventix App Library.

Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld de “App Store” van Apple waar je kunt zoeken naar verschillende apps die een bepaalde functie voor je uit kunnen voeren. In het geval van de Eventix App Library kun je zoeken naar tools die je kunt toevoegen aan je ticketshop en/of Dashboard. Deze tools kunnen je ondersteunen met onder andere je ticketverkoop, marketing en logistiek.

Je ticketkopers bereiken via MailChimp
Eén van de populairste tools in de Eventix App Library is de MailChimp-app. Wanneer je via deze app verbinding maakt met MailChimp worden de gegevens van jouw ticketkopers automatisch toegevoegd aan de gekozen mailinglijst binnen MailChimp. Deze koppeling bespaart je veel tijd en moeite doordat je niet al je ticketkopers handmatig hoeft toe te voegen aan je mailinglijst. Via MailChimp kun je nu gemakkelijk naar al je ticketkopers tegelijkertijd mails sturen met updates over je evenement.

Dagelijkse updates
Andere handige plug-ins zijn Slack en E-mail notifications. Met deze tools kun je dagelijks een update krijgen over je ticketverkoop, ofwel via Slack ofwel via e-mail. Zo ben je altijd precies op de hoogte van de hoeveelheid tickets die je hebt verkocht.

Scanbare QR-codes
Wil je een QR-code van jouw ticketshop? Dan kun je deze makkelijk aanmaken via de QR-code generator. QR-codes kunnen gebruikt worden om potentiële ticket kopers je shop in te leiden, bijvoorbeeld aan de deur van je evenement of op een flyer of poster van je evenement.

Welke voordelen heeft de Eventix App Library voor mij?
Via het Dashboard kun je naar de Eventix Library. Hier kun je alles terugvinden in een handig overzicht, in plaats van op een ingewikkelde externe website. Alle andere belangrijke voordelen voor jou als organisator op een rijtje:

  • Toegevoegde waarde
    We willen onze organisatoren bij alle aspecten van hun ticketverkoop ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan handige tools om de marketing te optimaliseren of de logistiek makkelijker te maken. Zo helpen we jou als organisator om het beste uit jouw ticketverkoop te halen.
  • Gratis integraties
    Dankzij onze op maat gemaakte integraties, hoef jij als organisator zelf geen ingewikkelde plug-ins meer te ontwikkelen en deze te integreren met het Dashboard. Wij hebben alles voor je geregeld: je hoeft alleen nog maar verbinding te maken via de App Library en je kunt direct gebruikmaken van de gratis tools.
  • Nieuwe tools en plug-ins
    Maak kennis met tools en plug-ins die je zelf nog niet kende. Misschien had je zelf nog niet gedacht aan bepaalde partijen die uiteindelijk wel heel nuttig blijken te zijn voor je ticketverkoop of marketing.

Externe Ontwikkelaars
Iedereen heeft de kans om tools en integraties te ontwikkelen en deze toe te voegen aan de Eventix App Library. De apps die je ziet zijn ontwikkeld door externe ontwikkelaars, maar iedereen met een Eventix-account kan er gebruik van maken. Als je vragen hebt over een tool, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar hiervan.

Bekijk hier de Eventix App Library!

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop