Wat is een API?

Max 3 August, 2018 - 2 minuten leestijd

De basis van ons systeem is een API. Een API zorgt ervoor dat we een flexibele service zijn en dat je makkelijker partijen zoals MailChimp en PlayPass kunt koppelen. In deze blog gaan we in op wat een API precies is en hoe deze werkt.

Wat is een API?

API is de afkorting voor Application Programming Interface. De API bestaat al langer, sinds 2000, maar de laatste jaren maken steeds meer bedrijven gebruik van een API. Dit komt doordat we als consument always connected zijn geworden en ontzettend veel data versturen en ontvangen.

Een API is simpelweg de schakel tussen de data die je verstuurt en ontvangt. Zie de API als een ober in een restaurant, waarbij jij de ober een ‘bestelling’ meegeeft. De ober geeft je bestelling door in de keuken en komt vervolgens terug met datgene wat jij besteld hebt.

Als we de API vertalen naar het ‘echt’, maken bekende apps als Thuisbezorgd gebruik van een API. Als consument zoek je naar je favoriete gerecht en voer je je bestelling in. De API zorgt er vervolgens voor dat de informatie die jij ingevuld hebt op de juiste manier verwerkt wordt.

Waarom is een API belangrijk voor Eventix?

Onze laatste update is opgebouwd vanuit een API. De API zorgt ervoor dat online ticketing flexibel én laagdrempelig is voor jou als gebruiker. Daarnaast geeft de API je de mogelijkheid om Eventix te koppelen met jouw favoriete tools. Eventix wordt hierdoor het centrale platform waar de verschillende tools samenkomen.

Daarbij is de API essentieel bij de naadloze integraties die we aanbieden. Denk hierbij aan custom shops die we gebouwd hebben en de integraties van TicketSwap, MailChimp en ‘cashless’. Zonder de toevoeging van een API zijn deze integraties niet mogelijk en zouden we niet de service aan kunnen bieden zoals we nu doen.

Mocht je naar het lezen van deze blog vragen hebben over de API? Neem contact op via de chat rechts onderin je scherm.

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop