Dekmantel gaat samenwerking aan met Eventix

10 February, 2021 - 3 minuten leestijd

Dekmantel, wereldwijd een van de meest toonaangevende organisaties als het gaat om elektronische muziek, legt hun ticketing in de handen van Eventix.


Dekmantel - die als organisatie al sinds 2007 bestaat - heeft in hun zoektocht naar een nieuwe ticketingpartij voor Eventix gekozen. De ticketingpartij onderscheidt zich door haar reputatie als self-service platform boordevol innovatieve features, iets wat enorm rijmt met het gedachtegoed van Dekmantel.

Bert de Rooij, Festival Directeur van Dekmantel vertelt waarom er voor Eventix werd gekozen: “Het onafhankelijke karakter van Eventix was heel belangrijk voor ons. Daarnaast herkennen we onszelf in de energie die Eventix steekt in het opzetten van een eigen organisatie. Als er iets niet kan, gaat Eventix het gewoon zelf bouwen.”

Dekmantel wereldwijd toonaangevend
Dekmantel is wereldwijd een begrip. Ze organiseren jaarlijks vier festivals: Lente Kabinet, Dekmantel Festival, Dekmantel Selectors en Dekmantel São Paulo. De eerste twee zijn in de omgeving van Amsterdam, de Selectors editie is in Tisno, Kroatië en Dekmantel São Paulo in Brazilië. Verder hebben ze een eigen muzieklabel, hosten ze een podcast/radioserie en runnen ze hun eigen muziekblog. In andere jaren organiseren ze ook nog allerlei losse evenementen en clubavonden.

Joost Aanen, CEO van Eventix vertelt enthousiast over de samenwerking: “Als muziek- en festivalliefhebbers kijken wij al jaren uit naar een samenwerking met deze partij. Als organisatie is Dekmantel natuurlijk een fenomeen en sluit wat ons betreft perfect aan bij het merk van Eventix. We hebben vertrouwen dat we samen met Dekmantel hun festivalbezoekers de best mogelijk beleving zullen bezorgen.”

Onafhankelijk karakter
Dekmantel staat erom bekend dat ze haar eigen koers vaart. Thomas Martojo, oprichter van Dekmantel, vertelt bij de lancering van Dekmantel Festival: “Wat je op onze feesten hoort blijft een uithangbord van wat wij zelf tof vinden.”

Een belangrijk aspect van Dekmantel is de focus op datgene wat voor hun centraal staat; de muziek en de muziekliefhebbers. Om daarin te blijven ontwikkelen moet er constant innovatief gehandeld worden.

Bert de Rooij, over de samenwerking met Eventix: “Uiteindelijk gaat het ons om de flexibiliteit om zaken te bouwen die er nog niet zijn en om steeds te kijken naar wat er beter kan, hoe klein het detail ook.”

Dekmantel Festival 2021
Dekmantel Festival vindt dit jaar plaats tussen woensdag 4 en zondag 8 augustus. Er wordt verwacht dat het festival dagelijks meer dan 15.000 bezoekers naar het Amsterdamse Bos en de verschillende andere locaties door de stad heen trekt. Bezoekers die er vroeg bij willen zijn kunnen het beste de social media kanalen van Dekmantel in de gaten houden voor actuele informatie over wanneer de kaartverkoop via Eventix live gaat.

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop