Hoe werkt Testen voor toegang?

Lees hier het stappenplan van de Rijksoverheid

Ga je naar een evenement of (culturele) activiteit waarvoor een coronatoegangsbewijs nodig is? Neem dan de volgende stappen:


Stap 1: Koop een toegangskaartje of meld je aan voor een evenementStap 2: Maak een testafspraak

Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.


Stap 3: Laat je testen

Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.


Stap 4: Testuitslag

Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.


Stap 5: Maak een coronatoegangsbewijs

Digitaal coronatoegangsbewijs
Download de CoronaCheck-app. Je vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die je ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw coronatoegangsbewijs.

Papieren coronatoegangsbewijs
Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij jouw negatieve testuitslag heb je ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vul je in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.


Stap 6: Bezoek

Je neemt jouw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Bij de ingang van het evenement of activiteit scant de organisatie jouw coronatoegangsbewijs. Vergeet ook jouw legitimatiebewijs niet. Jouw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket of toegangskaartje zien.


Organiseer jij een evenement of (culturele) activiteit waarvoor een coronatoegangsbewijs wel of niet nodig is? Organiseer deze dan gemakkelijk via Eventix. Maak gratis jouw account aan.

Deze informatie komt van de Rijksoverheid, voor meer informatie kijk op de website.