17 december 2018 4 min

Eventix & Zapier: Get Early Access!

Max Seffelaar

Get early access!

We zijn druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten om de koppeling met Zapier groots te lanceren. We hebben nog even tijd nodig om de koppeling op grote schaal te laten werken, maar we zijn zo trots op ‘Zapier x Eventix’ dat we jullie al de kans willen geven om te starten met het automatiseren van processen.

Je gebruikt ongetwijfeld tools die het organiseren van een evenement makkelijker maken. Denk hierbij aan MailChimp, Facebook of HubSpot. Het grote nadeel is dat je veel handmatig in moet voeren, zoals bijvoorbeeld de bezoekersinformatie. De koppeling met Zapier zorgt ervoor dat deze geautomatiseerd worden. Op deze manier hou je meer tijd over, die je kunt steken in datgene waar je écht goed in bent: het organiseren van een evenement.

Zonder dat je ervaring met coderen hebt, kun je aan de slag met Zapier! Om de werking van Zapier duidelijker te maken, geven we je twee voorbeelden waarvoor Zapier handig is (en je ontzettend veel tijd bespaart).

MailChimp:

Je bent ongetwijfeld bekend met MailChimp; het wordt door veel bedrijven gebruikt als het gaat om het verzenden van mails naar potentiële klanten - in jouw geval potentiële bezoekers. Zonder Zapier moet je veel handmatig doen, zoals het invoeren van een export die je bij ons gemaakt hebt. Zapier zorgt ervoor dat een nieuwe ‘subscriber’ direct aan je maillijst toegevoegd wordt. Daarnaast zorgt Zapier ervoor dat wanneer je je maillijsten wilt specificeren op genre (bijvoorbeeld ‘house’ en ‘techno’) dit automatisch gebeurt.

HubSpot of Salesforce:

Wanneer je bekend bent met HubSpot of Salesforce en er wellicht al mee werkt is Zapier bijzonder handig. HubSpot is de tool bij uitstek om je (digitale) marketingstrategie te optimaliseren en je klantenbestand overzichtelijk bij te houden. Zapier zorgt er onder meer voor dat nieuwe klanten vanuit HubSpot automatisch aan een maillijst (in MailChimp) toegevoegd worden. Daarnaast kun je nieuwe ‘leads’ die je via Facebook bereikt hebt, direct toevoegen aan je klantenbestand binnen HubSpot!

Maak meer tijd voor jezelf en ga aan de slag met Zapier! Gebruik maken van Zapier doe je via deze link: Eventix & Zapier

Een vraag over Zapier? Gebruik de chat rechts in je scherm of ga naar de handleiding!

Hoe maak ik een zap in Zapier?
Author image

Max Seffelaar

Customer Success Director