3 september 2020 Eventix Essentials 4 min

Eventix Essentials: TicketSwap

Andy Greenwood

We zien om ons heen dat creatieve organisatoren oplossingen vinden om alsnog evenementen te organiseren. Mensen willen ondanks de maatregelen op pad en een aangepast feestje meepakken.

Maar wat als de evenementen meer bezoekers mogen ontvangen? Je kunt er de klok op gelijk zetten dat de ‘Ticketkoorts’ los barst. Voor fraudeurs en opkopers de ideale kans om eens even lekker te gaan profiteren.

Dit willen we uiteraard niet, maar hoe pak je de pijnpunten aan? Hoe zorg je dat bezoekers een eerlijke kans hebben om een tickets te kopen? Hoe bescherm je jouw bezoekers tegen fraude? En vooral: wat doen wij om dit probleem aan te pakken?

Het antwoord op deze vragen is eenvoudig: TicketSwap.

In deze blog lees je:

  • Wat TicketSwap is en hoe het werkt
  • Wat Secure Swap is en wat dit voor je ‘Eventixticket(s)’ betekent.
  • Wat de prijzen zijn van TicketSwap

Wat doet TicketSwap?

TicketSwap is de ‘Marktplaats voor tickets’ en biedt een platform voor bezoekers die hun ticket(s) willen verkopen aan bezoekers die een ticket zoeken. De missie van TicketSwap is om dit op een veilige en eerlijke manier te doen.

Hoe werkt TicketSwap?

Als een bezoeker niet naar een evenement kan of tickets over heeft, zijn deze met een paar klikken aangeboden op TicketSwap. Daarna hoeft de aanbieder alleen maar te wachten tot een ticket gekocht wordt.

De identiteit van een verkoper wordt gecontroleerd aan de hand van hun telefoonnummer en e-mailadres. Verkopers kunnen er ook voor kiezen om hun Facebookaccount aan TicketSwap te koppelen, dit verhoogt de betrouwbaarheid van een verkoper. Op het account van de verkoper zie je ook of hij of zij eerder tickets heeft verkocht.

Naast de controle op verkopers, checkt TicketSwap de geldigheid van aangeboden tickets. Tickets moeten worden geüpload voordat ze kunnen worden verkocht en worden direct gekoppeld aan de locatie en datum van het evenement. TicketSwap controleert ook de barcodes tegen bestaande barcodes in hun systeem. Zo herkent TicketSwap tickets die vervalst zijn en is het niet mogelijk om vervalsingen te verkopen.

En TicketSwap gaat nog verder in de strijd tegen fraude en opkoping. Dit doen ze met hun Secure Swap en is een extra wapen dat gebruikt kan worden door evenementorganisatoren.

Wat is Secure Swap?

De Secure Swap is een unieke feature die ervoor zorgt dat elk doorverkocht ticket een unieke barcode krijgt. De Secure Swap wordt samen met verschillende locaties, organisatoren en ticketers aangeboden.

Eventix is één van de weinige ticketers die Secure Swap ondersteunt. Dit betekent dat wanneer een bezoeker een via Eventix gekocht ticket op TicketSwap aanbiedt, de koper een uniek ticket ontvangt.

Hoe werkt Secure Swap?

Zodra je via TicketSwap een Eventix ticket koopt, genereert de Secure Swap een nieuwe barcode en is het originele ticket ongeldig. Als koper ontvang je direct je ticket en is de kans op fraude minimaal.

Secure Swap geeft jouw bezoekers de garantie dat het (door)verkopen van tickets op een veilige en eerlijke manier gebeurt. Je herkent een evenement dat met Secure Swap werkt aan de verificatie bovenaan de pagina van het evenement waar je naartoe wilt.

Terugbetalingen met SecureSwap

Bezoekers veilig tickets laten kopen en verkopen op de tweedehands markt is nog steeds niet de standaard binnen de ticketingwereld. Dit zorgt nog altijd voor veel stress bij bezoekers, organisatoren, en artiesten - en is iets wat in onze ogen niet van deze tijd is. Daarom hebben we ook al bijna 5 jaar een koppeling met Ticketswap!

In tegenstelling tot andere partijen, weten wij met Secure Swap precies wie de laatste eigenaar van een ticket is. In het geval van een geannuleerd evenement krijgt altijd de juiste persoon een terugbetaling. De mensen die de ticket via TicketSwap verkocht hebben krijgen dan geen terugbetalingen. Wij lopen samen met de organisatie en TicketSwap door hoe dat we deze terugbetalingen uitvoeren zodat dit proces altijd goed verloopt.

ticketswap secure swap
Bron: TicketSwap.com


Wat zijn de prijzen van TicketSwap?

Met het streven naar eerlijke prijzen is het niet mogelijk om meer dan 20 procent bovenop de originele prijs te vragen. Dit is om opkoping en het verkopen van tickets tegen woekerprijzen tegen te gaan.

Daarnaast hanteert TicketSwap een vergoeding van 5% van de prijs waarvoor het ticket verkocht is. Deze 5% wordt zowel door koper als verkoper betaald. Afhankelijk van de betaalmethode kan daar nog 3% bij komen.

Zodra een geïnteresseerde het aangeboden ticket koopt, wordt de verkoper per mail op de hoogte gesteld en ontvangt hij of zij het geld binnen 3 werkdagen.

ticketswap pricing
Bron: TicketSwap.com

Hoe zorg ik ervoor dat mijn evenement Secure Swap gebruikt?

Uiteraard wil je dat je bezoekers hun ticket(s) op een veilige manier kunnen kopen en verkopen en wat is een betere manier dan Secure Swap te gebruiken?

Zoals je eerder hebt gelezen kan ieder Eventix ticket met Secure Swap verhandeld worden. Dit betekent dat zolang je Eventix als ticketer gebruikt, jij je bezoekers kunt garanderen dat ze op een veilige en eerlijke manier hun ticket(s) kunnen verhandelen.

Als je nog geen gebruik maakt van Eventix, ben je van harte welkom om door ons systeem te snuffelen. Ga naar het Dashboard, stel jezelf voor en ontdek wat wij doen om je bezoekers de beste ervaring te bieden.

Wil je meer weten over hoe we onze tickets beveiligen, zoals met Sealed Tickets?

Bekijk onze blog!
Author image

Andy Greenwood

Content Marketeer

Is ooit achter de schermen gekropen bij evenementen en wil sindsdien niet meer weg. Heeft een grote passie voor muziek en speelt gitaar in zijn band.