15 november 2018 Facebook 7 min

Groei Sneller met Facebook - Deel 5: Retargeting

Tjeerd Leendertse

Adverteren door retargeting

Groei Sneller met Facebook is een tiendelige serie over hoe een evenementorganisator Facebook kan gebruiken om meer uit Facebook Bedrijfsmanager te halen. In dit deel lees je alles over retargeting!

De advertenties van Facebook zijn van essentieel belang als je een succesvolle advertentiecampagne wilt beginnen. We leggen in verschillende blogs uit hoe je de verschillende manieren om te adverteren via Facebook kunt gebruiken. Eén van de meest krachtige tools om te adverteren is de mogelijkheid tot retargeting.

Waarom retargeting?

Retargeting betekent dat je bezoekers die eerder in contact geweest zijn met je Facebookpagina of ticketshop, opnieuw gaat benaderen. Je benadert een groep bezoekers die nog niet geconverteerd heeft. Met converteren bedoelen we het aanschaffen van een ticket. Met retargeting zorg je voor liefde op het tweede gezicht. In deze blog leggen we niet alleen uit hoe je gaat retargetten, maar vooral hoe je de juiste doelgroep bepaalt.

Hoe gebruik ik retargeting met Facebook?

Voordat we verder gaan is het belangrijk dat er een Facebook Pixel gekoppeld is. Een Pixel is een stukje code dat geïntegreerd wordt om het verkeer op je website te meten.

De Basis

 1. Ga naar de Facebook Bedrijfsmanager
 2. Klik links bovenaan op de drie streepjes. Er klapt een menu uit. Klik vervolgens op ‘Doelgroepen’.
 3. Om een nieuwe doelgroep aan te maken, klik je op ‘Nieuwe doelgroep maken’ en vervolgens op ‘Aangepaste doelgroep’.
Aangepaste doelgroep maken in Facebook Bedrijfsmanager
 1. Kies de optie ‘Websiteverkeer’.
 2. Selecteer vervolgens ‘Alle websitebezoekers’, je kunt nu alle websitebezoekers van de laatste 30 dagen bereiken. Deze 30 dagen kun je zelf aanpassen tot maximaal 180 dagen (zie onderstaande afbeelding).
aangepaste doelgroep websiteverkeer

Retarget bezoekers die op specifieke pagina’s geweest zijn.

Bovenstaande is retargeting op basisniveau. Uiteraard kun je je retargeting specificeren, bijvoorbeeld bezoekers die op bepaalde pagina’s geweest zijn.

 1. Doorloop stap 1 tot en met 4 van de basis van retargeting.
 2. Opnieuw zie je ‘Alle websitebezoekers’, als je daarop klikt verschijnt een dropdown-menu.
 3. Selecteer ‘Mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht’.
 4. Je kunt nu specifieke pagina’s toevoegen. In het voorbeeld gebruiken we ‘/paid’, dit stukje url zit in al onze ticketshops, ongeacht of deze in een website geïntegreerd is of los staat.
  ‘/paid’ betekent dat iemand zijn betaling heeft afgerond.
Img

EVENTIX TIP: Het uitsluiten van bezoekers.

Als je bezoekers die al betaald hebben juist niet wilt bereiken, kun je deze uitsluiten van je advertentiecampagne. Klik hiervoor op ‘Uitsluiten’ rechts onder in het menu en voer hetzelfde in als bij ‘stap 4’.

Bij retargeting op specifieke pagina’s kun je natuurlijk zelf bepalen op welke pagina’s je de targeting toe wilt passen. Als je een uitgebreide website hebt, met verschillende landingspagina’s kun je deze natuurlijk toevoegen. Bijvoorbeeld wanneer iemand op de pagina van de line-up is geweest, kun je deze groep benaderen door ‘/lineup’ in plaats van ‘/paid’ in te voeren.

Met Eventix retargeting toepassen? Stuur een berichtje via de chat rechts in je scherm!

Naar het Dashboard!
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.