Groei Sneller met Facebook - Deel 1: Plan je Posts

Author image

Tjeerd Leendertse

15 november 2018 3 minHet plannen van een post

Groei Sneller met Facebook is een tiendelige serie over hoe een evenementorganisator Facebook kan gebruiken om meer uit Facebook Bedrijfsmanager te halen. In dit deel lees je over het plannen van een advertentie.

Hoe plan ik een post in op Facebook?

  1. Ga naar de Facebook Bedrijfsmanager.
  2. Klik links bovenaan op de drie streepjes. Er klapt een menu uit. Klik vervolgens op ‘Paginaberichten’.
  3. Je komt in de omgeving waar je berichten kunt maken. Links in je scherm zie je drie verschillende opties om een bericht te plaatsen. Kies voor ‘Geplande berichten’ als je een nieuwe gepland bericht wilt maken.

plan berichten in Facebook

  1. Klik op de blauwe button ‘Bericht maken’'. Het venster waarmee je ook op je persoonlijke pagina een bericht maakt verschijnt.

schrijf een post om te delen op Facebook

  1. Rechts onderin staat de button ‘Plannen’. Als je hierop klikt kun je je post inplannen. Houdt er met het inplannen van je post rekening mee dat de post volgens de tijdzone is waar je bent.

Img

EVENTIX TIP: Het beste moment om te delen

Bekijk wanneer je volgers actief zijn op jouw pagina. Dit doe je door naar je pagina te gaan en op 'Overzicht' te klikken. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van de statistieken op je pagina. Op deze manier weet je welk moment het beste is om een post online te plaatsen.


Mocht je vragen of feedback hebben over het inplannen van posts, neem contact op via de chat rechts onderin je scherm of via info@eventix.io

Author image

Tjeerd Leendertse

Schrijft, bedenkt en creëert content sinds de Kiplingtas op zijn rug hangt. Schreef ooit een boekje over zijn middelbare schooltijd en richt zich nu op de wondere wereld van 'online'. Kan wakker gemaakt worden voor een goed gesprek en zoethoutthee.

Back