15 november 2018 Marketing 3 min

Groei Sneller met Facebook - The Kick-off Blog

Tjeerd LeendertseHoe gebruik je Facebook bij het organiseren van een evenement?

Je kan bij het organiseren van een evenement niet meer om Facebook en Instagram heen. De kans is groot dat je een evenement hebt aangemaakt op Facebook om je doelgroep warm te maken voor je evenement. Dat snappen we, er maken tenslotte 7,6 miljoen Nederlanders gebruik van Facebook, terwijl Instagram aan een opmars bezig is.

In het jaar 2017 groeide het aantal gebruikers op Instagram met 28%, tot 4,2 miljoen gebruikers. Het is aannemelijk dat het overgrote deel van je (potentiële) bezoekers actief is op Facebook en/of Instagram.

Wanneer we het in deze serie hebben over Facebook, geldt dit ook voor Instagram. De marketingmogelijkheden met beide systemen zijn nagenoeg gelijk (Instagram is onderdeel van het vlaggenschip van Facebook).

Facebook biedt veel meer dan alleen de mogelijkheid van het aanmaken van een evenement. Zo kun je je advertentie plannen, je doelgroep die je advertenties te zien krijgt zo specifiek mogelijk maken, bezoekers uitsluiten die op een bepaalde pagina geweest zijn en aangepaste doelgroepen maken.

Met deze blogserie willen we laten zien hoe je het optimale uit de mogelijkheden van Facebook haalt. We nemen je mee met de basis die Facebook te bieden heeft als het gaat om marketing en delen de serie ‘Groei Sneller met Facebook’ op in tien blogs. In deze kick-off vind je de tien onderwerpen.

Deel 1: Plan je Posts
Bepaal van tevoren een tijdstip in waarop een post geplaatst wordt.

Deel 2: Plan je Advertentie
Bepaal van tevoren op welk tijdstip een advertentie zichtbaar wordt voor de gekozen doelgroep.

Deel 3: De Conversiefunnel
Een uitleg over de verschillende fases binnen de marketingstrategie.

Deel 4: De Introductie van Facebook Pixel
Met de Pixel krijg je inzicht over de conversie die je in je ticketshop genereert.

Deel 5: Retargeting
Benader bezoekers die eerder een contactmoment met je gehad hebben opnieuw. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Facebook Pixel.

Deel 6: Custom Audience
Maak een specifieke doelgroep die je met je advertenties wilt bereiken.

Deel 7: Sluit bezoekers uit van je Advertentie
Sluit bezoekers uit van een advertentie. Bijvoorbeeld de groep bezoekers die al een ticket voor je evenement hebben aangeschaft.

Deel 8: Een Vergelijkbare doelgroep
Maak een vergelijkbare doelgroep aan op basis van interesses en voorkeuren van een doelgroep die je eerder gebruikt hebt.

Deel 9: Een Vergelijkbare Doelgroep op basis van een Klantenbestand
Maak een vergelijkbare doelgroep aan op basis van je klantenbestand. Je leest hier hoe je een klantenbestand binnen ons systeem exporteert in het juiste bestandsformaat.

Heb je een vraag of feedback over de introductie van Facebook Business, gebruik de chat rechts onderin je scherm. Wil je vandaag nog beginnen met tickets verkopen? Lees in het Eventix Help Centre hoe makkelijk je een ticketshop online zet!

Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.