1 mei 2019 Marketing 2 min

Groei Sneller Met Direct Mailing - Deel 8: MailChimp x Zapier

Tjeerd Leendertse

Koppel MailChimp met Zapier

Groei Sneller met Direct Mailing is een negendelige serie over hoe een evenementorganisator Direct Mailing kan gebruiken om meer uit zijn ticketverkoop te halen. In dit deel lees je over de koppeling van MailChimp met Zapier!

In een eerdere blog over welke tools je kunt gebruiken bij het opzetten van Direct Mailing, hebben we deze tool al even laten vallen: Zapier. In deze blog gaan we uitgebreider in op de koppeling van MailChimp met Zapier en hoe je deze in de basis gebruikt.

Wat is Zapier?

Zapier is een tool die handmatige processen automatiseert. Waar je eerst handmatig wijzigingen door moest geven, neemt Zapier dat uit handen. Letterlijk.

Als je Zapier gaat gebruiken, koppel je twee tools aan elkaar (door Zapier liefkozend ‘Make a Zap’ genoemd). Vervolgens kies je een trigger, een bepaalde handeling (bijvoorbeeld het kopen van een ticket van een bezoeker), waardoor er bij de gekoppelde (tweede) tool iets verandert.

Leuk en aardig Tjeerd, maar dit is nog een beetje vaag

Dat snap ik, Zapier heeft even aandacht nodig om onder te knie te krijgen. Daarom hebben we sinds kort Eventix als tool toegevoegd aan Zapier. Hierdoor is het mogelijk om Eventix mét Zapier te gebruiken.

EVENTIX TIP: De handleiding 'aanmaken van een Zap'

Lees eerst de handleiding over het aanmaken van een Zap voordat je verder gaat. Zapier is een tool die even wat aandacht nodig heeft.

Als trigger kies je bij ‘Eventix’ een nieuwe order die geplaatst wordt. Wanneer er een order geplaatst is, wordt deze bezoeker aan de geselecteerde lijst in MailChimp toegevoegd.
Vervolgens kun je een aantal acties selecteren, maar eigenlijk heb je er maar eentje nodig: de 'Add/Update Subscriber'. Dit is heel basic, maar eigenlijk de enige relevante optie voor jou als organisator.

Img

De koppeling met Zapier zorgt ervoor dat je enorm veel tijd gaat besparen (en tijd = geld!). Je hoeft namelijk niet meer handmatig je maillijst up-to-date te houden. Alle nieuwe bezoekers of bezoekers waarvan de gegevens gewijzigd zijn, worden geüpdatet door de koppeling Zapier. Op deze manier zit je niet urenlang met je Excel-bestand te prutsen, maar heb je tijd over voor datgene waar je goed in bent. Of je kunt eindelijk een keer de vrijdagmiddagborrel mee maken zonder met een schuin oog naar je PC te kijken.

Heb je een vraag over gebruik van Zapier met MailChimp, stel het in de chat rechts onderin je scherm.

Direct beginnen met tickets verkopen?

Start mijn ticketverkoop!
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.