1 mei 2019 Marketing 4 min

Groei Sneller Met Direct Mailing - Deel 1: Welke Tools Zijn Handig?

Tjeerd Leendertse

Handige tools voor Direct Mailing

Groei Sneller met Direct Mailing is een negendelige serie over hoe een evenementorganisator Direct Mailing kan gebruiken om meer uit zijn ticketverkoop te halen. In dit deel lees je over handige tools bij het gebruik van Direct Mailing!

Het opzetten van een succesvolle Direct Mailing is pittig. Zeker als je bedenkt dat er mensen zijn die beweren dat het gebruik van Direct Mailing niet meer werkt, door de opkomst van de advertentie platformen van Facebook en Google.

Wij zijn het niet eens met deze groep. Sterker nog, we zijn ervan overtuigd dat goede mailcampagnes ervoor zorgen dat je een sterkere band met je bezoekers krijgt. Hierdoor creëer je een (sterke) fanbase die waardevol is als je wilt groeien als evenement. Daarbij zorgt Direct Mailing voor de hoogste Return On Investment.

Het opzetten van goede Direct Mailing campagnes hoef je gelukkig niet alleen te doen, er zijn genoeg tools die je een handje helpen. In deze blog zetten we de meest relevante tools voor je op een rijtje.

Welke tools zijn handig bij het gebruik van Direct Mailing?

MailChimp

De tools der tools. Zonder MailChimp is het bijna niet mogelijk om een succesvolle Direct Mailing op touw te zetten. MailChimp geeft je alle tools die je nodig hebt voor een succesvolle Direct Mailing. Zo krijg je inzicht in je doelgroepen, maak je verschillende maillijsten en start je vervolgens gerichte campagnes. Daarnaast maak je met een klantenbestand snel en gemakkelijk een maillijst. Dit klantenbestand is gemakkelijk te exporteren via het Dashboard van Eventix. Je leest hier hoe je een klantenbestand exporteert.

Hoe werkt MailChimp?

Je maakt eerst een account aan, waarna je vervolgens het eerder genoemde klantenbestand importeert. Je kunt hier de naam en het mailadres koppelen, maar ook de Bezoekersinformatie die je zelf toegevoegd hebt. Daarna kun je de marketingcampagne vormgeven door zelf een template te maken, een eigen template te importeren of te kiezen voor een template van MailChimp. In de stappen die daarna volgen bepaal je zelf hoe de campagne eruit komt te zien. In de blog van volgende week gaan we uitgebreid in op de werking van MailChimp.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is eigenlijk hetzelfde als MailChimp. Het is maar net welke tool je het liefst gebruikt. Het grootste verschil zit in het managen van lijsten en gebruikers.

Hugo

Hugo is het Nederlandstalige antwoord op MailChimp, maar legt meer de focus op de beoordeling van je bezoekers. Net als bij MailChimp importeer je gemakkelijk een klantenbestand, heb je inzicht over de resultaten en kun je de volgende campagne verbeteren met de conclusies die je uit de resultaten trekt.

Zapier

Niet direct een tool die bij Direct Mailing hoort, maar toch willen we Zapier even uitlichten bij het gebruik van je Direct Mailing. Zapier is een tool die handmatige processen automatiseert, zoals het toevoegen van een bezoeker die een ticket heeft gekocht aan je maillijst. In de laatste blog van de serie, gaan we uitgebreid in op de koppeling van Zapier met Eventix.

Heb je een vraag over tools die helpen bij Direct Mailing? Gebruik de chat! Een evenement organiseren?

Naar het Eventix Dashboard!
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.