22 maart 2019 Eventix Essentials

Eventix & Songkick: Spread Your Tickets

Tjeerd Leendertse

Songkick: Spread Your Tickets

Wat is Songkick?

Songkick is een platform waar je op zoek gaat naar evenementen in de buurt. Je kunt ook zien waar en wanneer je favoriete artiesten optreden. Via Songkick is het mogelijk direct tickets te kopen voor een evenement.

Songkick heeft veel partnerships, waaronder Spotify, Soundcloud en Shazam. Naast de bekendere platformen heeft Songkick samenwerkingen met Pandora, Bandcamp, BBC Music en Deezer. Zo bereik je sneller je buitenlandse bezoekers. Gezien de ontzettend grote databases van deze streamingdiensten is de kans groot dat artiesten op jouw evenement te vinden zijn op één of meerdere platforms.

Wanneer een (potentiële) bezoeker naar zijn favoriete artiest - die op jouw evenement geprogrammeerd staat - luistert, heeft die persoon direct de mogelijkheid om tickets te kopen. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet, hoe handig is dat?

Voorbeeld in Spotify hoe een evenement via Songkick eruit ziet

Hoe voeg ik een ticket toe aan Songkick?

  1. Ga naar Songkick en maak een account aan.
  2. Stuur direct een mail naar Songkick (support@songkick.com) met de vraag of je moderator kan worden. (Stuur direct bewijs mee dat je daadwerkelijk een muziekevenement organiseert.) Als moderator vallen een aantal tussenschakels weg, waardoor jij sneller evenementen en artiesten toevoegt. Als je dit gedaan hebt, zie je onderaan de pagina (bij de voettekst) een kopje met ‘Add an event’ staan. Als deze optie ontbreekt, kun je via deze pagina een aanvraag indienen om een evenement toe te voegen.
Voeg een evenement toe in Songkick
  1. Vervolgens kun je tickets toe gaan voegen via deze link. Gebruik hierbij het mailadres wat je bij Songkick gebruikt. Als je naar de tweede stap gaat, wordt je gevraagd om de URL van Songkick en van je ticketshop toe te voegen. De link van de ticketshop vind je in het Dashboard (Beheren -> Evenementen -> Shops).
De tracking link van Eventix

EVENTIX TIP: Tracking links

Je kunt hier ook een zogenaamde tracking link toevoegen. Als je nog niet bekend bent met tracking links, hebben we een handleiding voor je klaar staan in ons Help Centre.

Heb je een vraag over Songkick? Gebruik de chat! Gebruik maken van het kaartverkoopsysteem?

Naar het Eventix Dashboard!
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.