23 januari 2020 Eventix Essentials 4 min

Eventix Essentials: Sealed Tickets

Tjeerd Leendertse

[Belangrijk]
Sealed Tickets zijn op aanvraag en geen standaard onderdeel van ons systeem.

Opkopers, fraudeurs, zwarthandel. Ze zorgen ervoor dat niet iedereen een gelijke kans heeft om naar een evenement te gaan. Om het opkopers minder leuk te maken, hebben we een feature aan ons systeem toegevoegd: Sealed Tickets.

Sealed Tickets, de maatregel tegen opkopers van tickets.

Sealed Tickets zijn een maatregel tegen opkopers en heeft als doel om opkoping onaantrekkelijk te maken. De feature kan een bezoeker tegenkomen als hij of zij tickets gaat kopen.

Wat zijn Sealed Tickets?

Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor een evenement beschikbaar worden om te downloaden. Een bezoeker kan wel tickets kopen, ze kunnen alleen nog niet gedownload worden. Zodra de tickets gedownload kunnen worden, ontvangt de bezoeker een mail.

Doordat de tickets pas laat gedownload kunnen worden, hebben opkopers weinig tijd om tickets via zwarthandel door te verkopen. Door dit korte tijdsbestek nemen de risico’s voor een opkoper toe. Er is tenslotte minder tijd om tickets via zwarthandel te verkopen. Het verhogen van de risico’s ontmoedigt om grote aantallen tickets op te kopen.

Sealed is een verwijzing naar een verzegeling, net zoals gevoelige documenten verzegeld zijn. De verzegeling garandeert de bezoeker dat gekochte tickets origineel, ongeopend en geldig zijn.

Voor wie is de feature Sealed Tickets?

Sealed Tickets is een feature voor populaire evenementen waarbij de vraag naar tickets hoog is. Populaire evenementen raken snel uitverkocht, maar trekken ook opkopers aan. Op zich is dat verklaarbaar. Er is een hoge vraag, waardoor er voor opkopers veel te halen valt. Bezoekers zijn, wanneer de reguliere ticketverkoop uitverkocht is, bereid om (veel) meer voor een ticket te betalen.

Woodstock in Bloemendaal is zo’n populair voorbeeld. Doordat Woodstock van de gemeente minder evenementen mocht organiseren, zijn de edities nóg populairder geworden. Tot ongenoegen van de organisatie steeg hiermee ook het aantal opkopers.

‘’ We zagen een paar uur na de reguliere verkoop al dat veel te dure tickets via zwarthandel aangeboden werden.’’ Koene Hijlkema, organisator Woodstock

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door de zwarthandel misten trouwe bezoekers, die al jaren naar Woodstock gingen, het evenement. Om voor trouwe bezoekers toch de rode loper uit te kunnen rollen, is er naar een uitweg gezocht. De uitweg is gevonden, sterker nog, Woodstock heeft Sealed Tickets al gebruikt!

‘’Met Sealed Tickets bieden we onze trouwe gasten een betrouwbaar systeem, waarbij verkoop eerlijk en duidelijk is en een bezoeker niet het idee heeft dat hij of zij tegen opkopers strijdt.’’ Koene Hijlkema, organisator Woodstock

‘’Ik ben mijn ticket(s) kwijt’’

‘’Ik ben mijn ticket(s) kwijt, kunnen jullie helpen?’’. Het is een vraag die regelmatig bij ons Customer Success Team voorbij komt. Sealed Tickets is een antwoord op deze vraag. Doordat een bezoeker zijn ticket(s) niet direct kan downloaden, kan een bezoeker deze ook niet kwijtraken tussen de gedownloade bestanden. In plaats daarvan krijgt een bezoeker de mail met de melding dat tickets gedownload kunnen worden.

Een bezoeker wilt zijn of haar tickets doorverkopen

Een bezoeker kan onder de voorwaarden van TicketSwap altijd zijn of haar ticket(s) doorverkopen. Dit gaat door middel van één klik op de knop in de bevestigingsmail. Het aanbieden van tickets kan voordat ze te downloaden zijn. Als een ticket via TicketSwap verkocht wordt, blijft deze verzegeld.

De prijs die een verkoper voor een ticket vraagt, mag niet meer zijn dan 120% van de originele, betaalde ticketprijs. Stel dat een bezoeker een ‘Early Bird’ verkoopt, blijft de prijs van de Early Bird de maatstaf, zelfs als er al duurdere tickets in de reguliere verkoop zijn.

Het verkopen van tickets gaat via Secure Swap. Secure Swap zorgt ervoor dat het originele ticket ongeldig wordt en de koper een nieuw ticket krijgt, inclusief zijn of haar gegevens. Door het ongeldig maken van het originele ticket, heeft de koper (via TicketSwap) altijd een geldig ticket.

Sealed Tickets gebruiken? Stuur een berichtje via de chat rechts in je scherm of mail ons!

Mail Eventix
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.