12 mei 2020 News 8 min

Beheer je reserveringen en tijdsloten met Eventix

Tjeerd Leendertse

Waar ons systeem normaal gesproken gebruikt wordt voor evenementen, is het systeem ook geschikt om reserveringen van gasten te beheren. In deze blog noemen we een aantal branches en beroepen waarvoor ons systeem gebruikt kan worden én hoe je ons systeem gebruikt om reserveringen makkelijk en overzichtelijk te beheren. Als laatste nemen we kort de stappen door waarmee je jouw ticketshop gereed maakt om tijdsloten te reserveren.

In deze blog lees je:

 1. Voor welke branches het kaartverkoopsysteem van Eventix geschikt is.
 2. Hoe je door middel van ticketprijzen (voor reserveringen) je omzet kunt verhogen.
 3. Hoe je met Eventix een overzichtelijke ticketshop realiseert die geschikt is voor reserveringen.

Hoe gebruik je het kaartverkoopsysteem van Eventix voor reserveringen?

Met het kaartverkoopsysteem van Eventix kun je verschillende soorten tickets maken. Campingtickets, parkeertickets en dus ook tijdsloten voor reserveringen. Hoe een ticketshop voor reserveringen en tijdsloten eruit ziet, kun je zelf ervaren via de link naar de Lunch demoshop.

datepicker shop voor reserveringen en tijdsloten

Ben je benieuwd naar andere voorbeelden van ticket shops? Neem dan een kijkje bij onze demoshops.

Reserveringen voor horeca met het kaartverkoopsysteem van Eventix

Om gasten een plekje te laten reserveren kun je gebruik maken van het kaartverkoopsysteem van Eventix. Voeg tijdsloten toe voor de lunch, een borrel of een diner. Wanneer je een prijs aan de reservering hangt, kun je dit bedrag van de rekening van de gast aftrekken.

Wat zijn de voordelen van een reserveringsprijs?

 1. In de eerste plaats om zeker te zijn van een bepaalde grens aan omzet. Stel dat je de ticketprijs voor een lunchreservering op 20 euro zet. Dan kun je ervan uitgaan dat de gast die de reservering doet ten minste 20 euro uitgeeft en niet een tijdslot ‘bezet’ houdt, terwijl hij of zij alleen een kop koffie drinkt.
 2. De kans op een ‘no show’ ligt een stuk lager. Wanneer een terrasganger een gedeelte van zijn rekening al heeft betaald, zal hij of zij minder snel denken ‘’Ik ga toch niet.’’

EVENTIX TIP: Wijzigen van uitbetalingen

We keren de omzet van de reserveringen per week uit. Op woensdag staat de omzet van de vorige week op je rekening. Mocht je een andere uitbetaalfrequentie willen, kun je deze wijzigen via de bedrijfsinstellingen in het Eventix Dashboard.

Reserveringen voor contactberoepen met het kaartverkoopsysteem van Eventix

Voor de contactberoepen, zoals kappers, tatoeëerders en schoonheidsspecialisten moet de telefoon de laatste dagen roodgloeiend hebben gestaan. De schreeuw om geknipt te worden, een tattoo bij te werken, of de huid te verwennen met een masker wordt steeds groter.

Je kunt ons kaartverkoopsysteem gebruiken om tijdsloten overzichtelijk te beheren. Het grote voordeel is dat je niet de helft van de tijd kwijt bent aan het telefonisch te woord staan van gasten die een plekje willen reserveren.

Stel je bent kapper, dan kun je dit op twee manieren doen. Je kunt vooraf de verschillende knipbeurten aanbieden, zo voorkom je dat je gasten contant betalen, wat vanzelfsprekend het risico op verspreiding vermindert, of je biedt alleen de mogelijkheid om te reserveren.

Reserveringen voor (kleding)winkels met het kaartverkoopsysteem van Eventix

Net als bij horeca of contactberoepen is het kaartverkoopsysteem van Eventix geschikt om tijdsloten voor gasten in te stellen. Ideaal als je klein pand hebt waar de anderhalve meter afstand lastiger te realiseren is.

Bij (kleding)winkels geldt hetzelfde principe voor ticketprijzen als bij de horeca. De ticketprijs die je vraagt wordt verrekend als korting op het te betalen bedrag of, wanneer een gast niet slaagt voor een outfit, kan het worden verrekend als tegoed in de webshop.

Gebruik van seat maps voor reserveringen

Als geavanceerde feature kun je ervoor kiezen om seat maps te gebruiken voor je reserveringen. Dit is vooral voor cafés en restaurants handig aangezien je gasten hierdoor zelf stoelen of complete tafels kunnen reserveren. Dit doen ze door ze bij het bestelproces te selecteren. Zo hebben ze vrij keus en kun jij het overzicht bewaren. Hieronder zie je een voorbeeld van het bestelproces met seat maps.

seat maps reserveringen voor tijdsloten

Hoe gebruik ik het kaartverkoopsysteem voor reserveringen?

Als je benieuwd bent hoe je tijdsloten kunt gebruiken voor je reserveringen, dan kun je hieronder ons handige instructievideo bekijken. Verder hebben we de instructies ook uitgeschreven voor de mensen die het liever in wat meer detail lezen.


Stap 1: Maak een account aan bij Eventix

 1. Ga naar het Dashboard van Eventix. Als je nog geen account hebt, heten we je van harte welkom bij Eventix!

Stap 2: Maak een evenement aan

 1. Klik op ‘Beheren’ in het menu op de linkerkant van de pagina. Klik op ‘Evenementen’ en maak een nieuw evenement met de button ‘+ Nieuw evenement’.

 2. Geef je evenement (lees: dag) een naam en vul de datum, tijd, locatie en overige gegevens in.

reserveringen tijdslot tijdsloten

Stap 3: Maak je tijdsloten aan

 1. Sla je ‘evenement’ op en maak je eerste tijdslot aan. Hierbij zijn de opties ‘ticket capaciteit’ en ‘maximum aantal tickets per order’ belangrijk. De ticket capaciteit geeft aan hoeveel mensen er per tijdslot kunnen reserveren. Het maximum aantal tickets per order staat in het voorbeeld op ‘1’. Dit betekent dat een gast maximaal 1 plek kan reserveren. Verder stel je met ‘Beschikbaar vanaf’ en ‘Beschikbaar tot’ de tijd in dat het mogelijk is om te reserveren. Let op! Doe dit alleen als je daadwerkelijk grenzen wilt stellen aan wanneer je kaarten verkocht kunnen worden.
reserveringen kaartverkoopsysteem reservering tijdslot

EVENTIX TIP: De reserveringsprijs

Door een reserveringsprijs (voorschot op de rekening van de gast) in te stellen voorkom je een ‘no show’ en genereer je sowieso een ‘x bedrag’ per gast. Deze reserveringsprijs verreken je uiteraard met de rekening van de gast.

 1. Je eerste tijdslot is gemaakt! Je voegt een nieuw tijdslot toe door op ‘Nieuw ticket’ te klikken en herhaal de stappen 1 tot en met 4 tot alle dagen en tijdsloten zijn gemaakt. De dagen (‘evenementen’) worden toegevoegd aan de ticketshop en komt er volgens onderstaande afbeelding uit te zien.

 2. Klik op 'Volgende' wanneer je klaar bent.

reserveringen tijdsloten eventix kaartverkoopsysteem

Stap 4: Tijdslot shop

 1. In de shop settings zie je de optie 'Link naar shop'. Kopieer de link en open de ticketshop in een nieuw tabblad.

 2. Vervang in de URL shop.eventix.io met shop.timeslots.eventix.io.

 3. Je ziet nu ons datepicker ticketshop in plaats van de gewoonlijke ticketshop.

tijdsloten reservering date picker ticketshop openen

Stap 5: Voeg meer datums toe aan je ticketshop

 1. Ga naar ‘Beheren’ en vervolgens naar ‘Evenementen’.

 2. Klik op het pijltje naast je evenement. Er klapt een menu uit met ‘Kopieer evenement’.

reservering tijdslot eventix kaartverkoopsysteem
 1. Als je daar op klikt kom je in een nieuw menu waar je de datum van je ‘evenement’ aan kunt passen. Bij het kopiëren van een evenement schuift de datum van het evenement automatisch een week op.

 2. Als je de nieuwe datum hebt gekozen, kun je de volgende stappen zonder wijzigingen doorlopen.

 3. Klik op 'Create event with tickets'.

Stap 6: Kopieer tijdsloten

 1. Ga in de shop instellingen naar de optie 'Tickets' en klik op 'Selecteer een of meer ticket(s)'.

 2. Wanneer je de datepicker shop in je andere tabblad weer opent (en de pagina herlaad) zou je de nieuwe datums moeten zien.

voeg tijdsloten toe datepicker ticket shop
 1. Gefeliciteerd! Je hebt nu tijdsloten voor meerdere dagen in je datepicker ticketshop.

Hulp nodig bij het beheren van tijdsloten of heb je een specifieke vraag? Stuur een berichtje in de chat rechts in je scherm of bel naar (+31)85 888 3007

Wil je direct aan de slag met tijdsloten?

Ga naar het Dashboard
Author image

Tjeerd Leendertse

Content Marketeer

Schrijft over ticketing, beleving en marketing. Gelooft in de kracht van taal en is verliefd op mooie woord(grapp)en Gaat nóg een keer een boek schrijven.