19 mei 2020 Marketing 8 min

7 Tips voor het gebruik van tijdsloten in de horeca

Andy Greenwood

Gezien de aankomende versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus, heeft Eventix een functie toegevoegd waarmee restaurants, kroegen, café’s en terrassen de toestroom van bezoekers kunnen controleren: Tijdsloten. Door het gebruik van tijdsloten kunnen horecagelegenheden met gemak voldoen aan de eisen van de nieuwe maatregelen. In deze blog lees je 7 tips over hoe je het meeste haalt uit het gebruik van tijdsloten.

1. Garantie van omzet

Je wilt natuurlijk het meeste halen uit de gasten op je terras, zeker in deze tijden. Gezien het limiet op het aantal gasten dat tegelijk aanwezig mag zijn, is het erg vervelend wanneer een gast een volledig timeslot bezet houdt en maar één koffie drinkt. Je wilt natuurlijk garanderen dat je genoeg omzet. Door gebruik te maken van tijdsloten via Eventix, kun je een reserveringsprijs bepalen die als voorschot geldt. Met een reserveringsprijs genereer je sowieso een bepaald bedrag omzet per gast en een voorschot vermindert de kans op een ‘no show’ aanzienlijk. Deze reserveringsprijs breng je uiteraard in mindering op de rekening van de gast.

2. Laat genoeg tijd tussen het wisselen van tafels

Je wilt je gasten natuurlijk niet opjagen. Als horecabaas is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gasten een prettige ervaring hebben. Het is natuurlijk vervelend wanneer één groep gasten nog aan tafel zit als de volgende groep al arriveert. Je zult waarschijnlijk ook nog tussendoor de tafels willen afruimen en schoonmaken en af moeten rekenen. Neem dit daarom bewust mee wanneer je je tijdsloten inplant, bijvoorbeeld door steeds een kwartier tussen tijdsloten open te laten. Laat tijdslot A bijvoorbeeld van 13:00 tot 14:45 duren, en tijdslot B van 15:00 tot 16:45. Zo geef je je personeel genoeg tijd om alles weer piekfijn in orde te maken voor de volgende gasten en vermijd je overlappingen.

3. Tickets scannen voor administratie en controle

Doordat je het kaartverkoopsysteem van Eventix gebruikt om je reserveringen en tijdsloten te reguleren, krijgt iedere gast van tevoren een ticket toegestuurd. Wat heb jij eraan? Deze tickets kun je scannen wanneer een gast (of groep gasten) aan komt bij jouw horecagelegenheid. Hiermee kun je verifiëren dat men daadwerkelijk een reservering heeft. Alle informatie over gescande tickets is inzichtelijk in het Eventix Dashboard, waardoor je bijvoorbeeld bij controles precies kunt aangeven hoeveel gasten er binnen een bepaald tijdslot aanwezig waren. Ook heb je overzicht in de flow van gasten over de dag verspreid. Hoe scan je tickets? Eventix heeft een eigen Scan App die gemakkelijk te downloaden is voor iOS en Android. Hoe je deze instelt lees je hier en hoe je ermee scant lees je hier.

4. Beter inplannen van personeel en inkoop

Doordat je van tevoren al precies weet hoeveel gasten je op bepaalde tijdstippen over de vloer hebt, weet je beter en eerder met hoeveel personeel je moet werken om het aan te kunnen. Bovendien kun je dan ook een betere inschatting maken van jouw inkopen van (vers)producten. Van dat laatste zou je nóg meer kunnen profiteren als je nog een stap verder gaat en (bier)menu keuzes vooraf opvraagt. Door je gasten deze vragen te stellen kun je je inkoop scherp afstemmen en daarmee een hoop geld besparen. Hoe je dat doet lees je hier.

5. Op locatie aangeven waar je terecht kunt voor reserveringen

Het is niet ondenkbaar dat er na de aankondiging van de versoepelingen flink wat meer mensen op straat rond zullen lopen. Zomaar een kroeg binnenlopen past niet bij ‘het nieuwe normaal’ en daarom wil je alle voorbijgangers duidelijk naar jouw reserveringssysteem leiden. Naast de aanwijzingen die je zult geven waar men zich mag melden met reserveringen en wat de in- en uitgang van bijvoorbeeld een terras zijn, wil je alle mogelijke gasten en voorbijgangers op jouw reserveringssysteem wijzen. Geef daarom duidelijk rondom je horecagelegenheid aan waar voorbijgangers terecht kunnen om een tijdslot te reserveren. Zet bijvoorbeeld een bordje neer waarop je voorbijgangers naar je facebook pagina of de URL van je website verwijst (e.g. “Ook zin in een goudgele rakker? Ga dan naar www.cafedegoudekraan.nl/reserveringen”). Zo zorg je dat je geen potentiële gasten misloopt.

6. Advertentie en retargeting

Doordat je met het kaartverkoopsysteem van Eventix werkt, heb je toegang tot alle tools die ook voor evenementorganisatoren bedoeld zijn. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van tracking bij je advertenties, social media posts en in je ticket shop. Wat schiet je daarmee op? Je krijgt hierdoor ontzettend veel inzicht in wie je gasten zijn en bijvoorbeeld ook wie er op het laatste moment afhaakte in de ticket shop. Aan de hand van deze informatie kun je diezelfde doelgroep retargeten met nieuwe advertenties op Facebook. Zo trek je gasten die ergens in het bestelproces zijn afgehaakt vaak tóch over de streep.

7. Klantendata voor de toekomst

Je kunt ook slim gebruik maken van (anonieme) gegevens die je verzamelt over jouw publiek in onder andere je ticketshop. Daarmee kun je namelijk beter inzicht krijgen in hoe jouw doelgroep eruit ziet én bepalen welke vergelijkbare doelgroepen de focus waard zijn. Waar jouw huidige klanten vandaan komen en hoe oud ze zijn is bijvoorbeeld zeer waardevolle informatie om te hebben om nieuwe advertentiecampagnes slim aan te pakken. Je kunt op deze manier heel veel meer omzet genereren en besparen op het advertentiebudget. Hoe je al deze informatie slim kunt inzetten lees je hier:

Aan de hand van je doelgroep, kun je ook vergelijkbare doelgroepen maken en daarop targetten om het bereik van je advertenties te vergroten. Dit is ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld een actie of promotie wilt houden en daarmee een breder publiek wil trekken (e.g. voor een thema avond). Om meer over advertenties op Facebook te leren, lees onze ‘Groei Sneller met Facebook’ blogserie.

Ben je benieuwd hoe je zelf tijdsloten kunt aanmaken? Lees de handleiding!

Meer leren over de voordelen van tijdsloten voor jou en je gasten?

Meer info
Author image

Andy Greenwood

Content Marketeer

Is ooit achter de schermen gekropen bij evenementen en wil sindsdien niet meer weg. Heeft een grote passie voor muziek en speelt gitaar in zijn band.